Wavey shape

OKOSTÁNYÉRRAL A GYEREKEK EGÉSZSÉGÉÉRT

25 April 22
divider-line

Klubunk iskolai egészségprogramja, a Fradi FitKids a Kosztolányi Dezső Általános Iskolában járt.

A szeptemberrel nemcsak az iskola kezdődött meg a gyermekek számára, hanem a Fradi két nekik szóló közösségi programja, a Fradi SuLiga és a Fradi FitKids is újraindult. A Fradi FitKids egy olyan iskolai egészségprogram, melynek elsődleges célja, hogy közelebb hozza az általános iskolás korosztályt az egészséges életmódhoz, megismertesse velük az egészséges táplálkozást, és javítsa a fizikai aktivitásukat. A Fradin kívül részt vesz ebben a programban többek között a Club Brugge, a Feyenoord, és Werder Bremen is. A Program a 7-14 éves résztvevői a közös munka elején és végén testösszetétel mérésen és Cooper-teszten vesznek részt.

A gyerekek a Fradi szakembereitől tanulhatnak az egészséges táplálkozásról interaktív órák keretében, valamint Fradi Testnevelés Órákon vesznek részt kézilabda és labdarúgás sportágakban. A Fradi FitKids Program célja a tudatos bevásárlási szokások kialakítása is, ezért a gyerekek a Program során szupermarket látogatáson is részt vesznek. A program első turnusában 400, a program végére pedig 1200 gyerek elérése a cél.

A pénteki foglalkozáson a budapesti Kosztolányi Dezső Általános Iskolában jártunk. A program során az FTC egészségfejlesztője a reggeli és a vízfogyasztás fontosságáról beszélt a gyerekeknek, emellett pedig egészséges reggelivel is készültünk a számukra. Hogy a foglalkozást minél látványosabbá tegyük, magunkkal vittük a speciálisan az ilyen alkalmakra összeállított Fradi-pultunkat és az okostányért is.

A program az Európai Unió Erasmus+ sportprogramjának társfinanszírozásával valósult meg.

divider-line