Wavey shape

Kinderboekenweek 2021: Speelsters Feyenoord Vrouwen 1 lezen voor

14 October 21
divider-line

In het kader van de Kinderboekenweek hebben Feyenoord Vrouwen 1-speelsters Jacintha Weimar en Celainy Obispo donderdag voorgelezen op de Van Brienenoordschool in Rotterdam IJsselmonde. De twee speelsters zijn naast hun rol op het veld als maatschappelijk trainer actief bij Feyenoord, en dragen op die manier bij aan het sport- en onderwijsprogramma van de school.

Vol verwachting zaten de kinderen van de Van Brienenoordschool woensdagochtend om 09.00 uur klaar in hun klaslokaal. Keeper Jaycintha Weimar en verdediger Celainy Obispo van Feyenoord Vrouwen 1 zijn als maatschappelijk trainer bekende gezichten, maar voor de leerlingen van groepen 1/2 en 7 is het toch bijzonder om de dames die ze in ieder weekend op televisie voorbij zien komen nu voor de klas te hebben.

Weimar en Obispo lazen de kinderen voor uit het nieuwste avontuur van Coentje en zijn vriendjes, een boek dat ook verkrijgbaar is in de Feyenoord Fanshop. Naast het voorlezen namen de speelster ook nog tijd om vragen van de kinderen beantwoorden, want wie kan er nou beter vertellen over het thema van de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil!’ dan twee profvoetbalsters?

‘Het geeft enorm veel voldoening om op deze manier bezig te zijn met kinderen’, aldus Weimar. ‘Wat dat betreft heb ik bij Feyenoord het beste van twee werelden: op het veld sportief bezig zijn met Feyenoord Vrouwen 1, en naast het veld me inzetten als maatschappelijk trainer.’

Obispo is het helemaal eens met haar ploeggenote. ‘Ik heb vooral te maken met de jonge basisschoolkinderen. Van hun leergierigheid en nieuwsgierige karakter krijg ik ontzettend veel energie. Hopelijk vonden ze het voorlezen net zo leuk als ik.’
Dat de Van Brienenoordschool kon rekenen op een bezoekje van de speelsters is uiteraard geen toeval. Het is een van de scholen waar Feyenoord dagelijks actief is met het programma Schoolsport Plus. Een jaar lang krijgen kinderen op deze scholen dagelijks extra bewegingsonderwijs. Bewegen is namelijk niet alleen gezond, maar tijdens dit programma wordt sport gebruikt om sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelingen. Feyenoord gelooft dat voldoende bewegen de concentratie, motivatie, fitheid en daarmee de schoolprestaties bevordert, terwijl het overgewicht voorkomt. 

divider-line