Wavey shape

Feyenoord Herfstschool week lang in teken van gezonde levensstijl

25 October 21
divider-line

Zo’n 35 kinderen hebben afgelopen week deelgenomen aan de Feyenoord Herfstschool. Tijdens deze week hebben de kinderen deelgenomen aan leuke, maar vooral leerzame, activiteiten in en om De Kuip. ‘Het is altijd een mooie ervaring voor kinderen om in De Kuip te zijn, maar met de Herfstschool kunnen we nog meer van toegevoegde waarde zijn. Dat maakt het extra waardevol,’ aldus Dion Pol, coördinator Onderwijs bij Feyenoord.

Hoewel er regelmatig donkere wolken en flinke regenbuien over De Kuip trokken, kon dat de pret bij de Feyenoord Herfstschool niet drukken. De afgelopen week stond uiteraard in het teken van plezier, maar daarnaast draaide het ook om een gezonde levensstijl, waarbij gezond eten de boventoon voerde.

Ontbijt van Hoogvliet
Iedere dag werd daarom begonnen met een gezamenlijk ontbijt, dat werd verzorgd door Hoogvliet. De supermarktketen zorgde er de gehele week voor dat er voldoende water en fruit aanwezig was voor de deelnemers aan de Herfstschool. Op die manier hadden de kinderen genoeg energie om het beste uit zichzelf te halen.
Op de afsluitende vrijdag verzorgde Hoogvliet samen met Fruit Masters bovendien een gastles over eten. Zo konden ze de deelnemende kinderen leren dat gezonde voeding niet alleen belangrijk is, maar ook nog eens heel lekker kan zijn. ‘Hoogvliet is een echte familiesupermarkt. Wij vinden het net als Feyenoord ontzettend belangrijk dat kinderen leren hoe lekker gezond eten is. Wij werken daarom heel graag mee aan dit soort evenementen. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen reageren op onze uitleg,’ aldus de woordvoerder van Hoogvliet.

Over de Herfstschool
De Herfstschool is onderdeel van Club1908, een vernieuwend onderwijsprogramma van Feyenoord. Hier ligt de nadruk op het leren van zogenoemde 21ste-eeuwse vaardigheden. Vaardigheden die nog weinig aan bod komen in het onderwijs, maar die wél ontzettend belangrijk zijn voor de banen van de toekomst. Banen waarvan we nu nog niet eens het bestaan weten, met name in de techniek en de ICT. Creativiteit en probleem oplossend werken staan hierbij centraal.

divider-line